reede, 16. september 2016

Matkapäev Vokil

Esmaspäeval ei olnud meil koolis tunde, sest me sõitsime Voki külla õppepäevale. Enne kui bussi istusime, kirjutasime oma nimed registreerimislehele. Mulle tundus bussisõit pikana, kuid  olin põnevil, mida me õppepäeval tegema hakkame.
Kohale jõudes Voki talu juurde, ootas seal meid matkajuht Aigar Liping. Algul ta rääkis , kuidas metsas olles on vaja käituda. Samuti palus ta meil kõiki juhiseid kuulata.
Nii me asusimegi metsa poole teele. Esmalt nägime vana tammepuud, mille tüve sisse oli kasvanud üks hobuseraud. Seejärel moodustasime rühmad. Läksime rühmaga uurima mägra  ja rebase urge. Jõudsime koobaste juurde, sealt liikusime soo äärde. Soos nägime laukaid. Matkajuht jutustas kurva legendi ühest soo põhja vajunud hobusest. Jätkasime matkamist läbi paksu tihniku ja varsti jõudsime ühe vana sauna juurde. Aigar õpetas seal meile, mida teha, kui oled metsas ära eksinud. Siis tuleb orienteeruda päikese järgi.
 Pärast õpetussõnu hakkasime tagasi liikuma talu juurde. Tagasiteel nägime väga mürgist taime-näsiniint. Matkajuht rääkis sellest taimest huvitavalt.
Kui me lõpuks maja juurde jõudsime, olime väsinud ja näljased. Einestasime ja kuulasime matkajuhi kokkuvõtet meie retkest. Tähelepanelikud matkajad said kingiks väikese raamatu, milles oli kirjas, kuidas metsas toime tulla.
Lõpuks istusime bussi, lehvitasime Aigarile ja hakkasime Võrru sõitma,
Olin küll väsinud, aga õnnelik, kuna sain osaleda sellel põneval matkal.

Lisette Suik

Kogunesime matkapäeva hommikul koolimaja fuajeesse. Siis istusime bussi ja sõitsime Vokile. Seal võttis meid vastu matkajuht Aigar Liping, kes tutvustas käitumisreegleid metsas liikumisel.
Vaatasime koos matkajuhiga  tamme, mille ta ise oli kahest noorest tammetüvest kokku põiminud.
Seejärel jagasime end rühmadesse. Anti esimene ülesanne otsida rebase ja mägra urgusid. Tuli võrrelda, millised on mahajäetud ja millised aktiivsed urud. Edasi suundusime sohu, kus meile esitati hulgaliselt küsimusi. Seejärel liikusime metsarajale, kus matkajuht jutustas lugusid, mis kunagi juhtunud on.
Kui olime metsast tagasi jõudnud, siis tegime pikniku. Peale kehakinnitamist sõitsime bussiga koju tagasi.

Uko Pärt

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar