reede, 6. juuni 2014

kolmapäev, 4. juuni 2014

Liivalosside ehitamine

Kolmapäeval meisterdasime koos 1.- 3.klassi lastega Tamula rannas liivalosse. Valmisid väga vahvad lossid, mille vahel looklesid käärulised ojakesed.
Oli päikseline ja rõõmus päev!

Linnaseiklus

Teisipäeval toimus meie koolis traditsiooniline algklasside linnaseiklusmäng. Jagunesime 4-5 liikmelisteks rühmadeks. Linnas orienteerumisele olid kaasa tulnud  Edvini isa, Konradi ema, Lisette ema, Vanessa ema, Lola ema, Mairiti ema ja Miia ema. Aitäh neile abi eest!
 Rühmade ülesandeks oli plaani ja juhendi järgi läbida kontrollpunktid. Igas kontrollpunktis oli vaja täita  ülesanne.


Väljavõte seiklusmängu kirjeldusest kooli infolehes:

Alustuseks tuli leida salakirjast Võru linna tunnuslause ÜTS UMMAMUUDU LIIN. Edasi jätkus retk Koreli oja äärde, kus tuli märgata reostust, jälgida linnuliike, lugeda ära sillad. Liiva tänava ja Jüri tänava ristmikul tuli jälgida liiklust, lugeda liiklusmärke, Kandle juures märgata Võru Kunstikooli näituste plakateid. F. R. Kreutzwaldi majamuuseumi juures tuli uurida meie eepose sünnilugu ja mär-gata seost soome keelega.
Edasi liiguti Võru Kesklinna kooli juur-de ja sealt Kesklinna parki. Pargis loeti pinke ja prügikaste ja mõeldi parkide vajalikkuse üle. Edasi liiguti Jekaterina kiriku aeda, vaadati õues panoraami ning jätkati ohutult teed Katariina kiriku juurde. Nüüd võrreldi kirikute vanust ja arvutati sajandeid. Võrumaa Toidukeskuses tuli uurida jäätise hindu ning lapsed said kosutuseks osta enda rahakotile sobiva jäätise.
Katariina alleel kohtuti võrukatele tuttava tantsumemme Kai Leete portreega ja trepil Katariina II skulptuuriga. Mõeldi selle üle, mis koht on keisrinnal Võru ajaloos. Leiti tuntud võruka, võrkpallitreener Jaan Gutmanni nimeline pink. Pargis mõõdeti puude ümbermõõtu ja lõpuks kirjutati mõnus luuletus, mis tuli ka koos grupiga ette kanda. Oli tõeliselt seiklusrohke päev.


Õpetaja Aigi Laine


Laulude ja mängude päev

Esmaspäeval oli meil klassis laulude ja mängude päev. Tähistasime 1.klassi koolitundide lõppu. Meenutasime kooli algust, vaatasime 1.septembri fotosid ja klassi ajaveebi. Kuulasime Richardi akordeonilugusid, Lola kandlelugusid ja Hannese suupilli. Õnnitlesime suvesünnipäevalapsi Katariinat, Konradit, Maronit ja Karl Kasparit.
Mängisime aulas laulumänge.